Зеленський провів нараду щодо ліквідації наслідків негоди в Україні

Зеленський провів нараду щодо ліквідації наслідків негоди в Україні

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Одеси взяв участь у нараді з ліквідації наслідків негоди в Україні. Він доручив прискорити процес відновлення електропостачання.

Про це він написав у Telegram.

Нарада об'єднала рятувальників, комунальників, поліцейських та національну гвардію, які активно залучилися до ліквідації наслідків негоди. Президент також зазначив, що вже надано допомогу водіям і пасажирам автомобілів, що застрягли на дорогах через негоду.

За інформацією Зеленського, в процесі триває ремонт котельні в Одесі, і ОВА надасть допомогу місту.

Президент висловив доручення прискорити роботи з відновлення електропостачання, а також збільшити кількість ремонтних бригад і техніки. Закінчуючи повідомлення, він висловив подяку всім, хто працює на благо України та її громадян.

Нагадаємо, в українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії о 13:00. Його спричинило суттєве зростання споживання через негоду та одночасне приєднання до електромереж тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. 

В "Укренерго" додали, що через погані погодні умови електростанції не в змозі виробляти достатньо електроенергії, аби покрити потреби споживачів.

Крім того, в Україні через негоду у дев’яти областях без світла досі залишаються 368 населених пунктів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Україні внаслідок негоди загинули 12 осіб та понад 20 постраждали.

Головне