Зеленський про удар по 128 бригаді: Це трагедія, якої можна було уникнути

Зеленський про удар по 128 бригаді: Це трагедія, якої можна було уникнути

Президент Володимир Зеленський прокоментував російський удар по військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Він наголосив на важливості розслідування трагедії та заявив, що її можна було уникнути. Про це він повідомив під час вечірнього звернення.  

Зеленський розповів, що за фактом трагедії було зареєстровано кримінальне провадження, розслідування триває. Він також заявив: "Це трагедія, якої можна було уникнути". Президент висловив співчуття рідним та близьким загиблих бійців.

Міністр оборони Рустем Умєров доповів главі держави про вжиті заходи для зʼясування обставин того, що сталося, та хто давав розпорядження. 

"Головне ‒ встановити повну правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного. Кожен військовий у зоні бойових дій ‒ у зоні дострілу та аеророзвідки ворога ‒ знає, як треба поводитися просто неба, як дбати про безпеку", ‒ сказав президент.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, упродовж минулої доби Сили оборони на Таврійському напрямку ліквідували 413 окупантів та знищили 12 одиниць ворожої техніки.

"На Таврійському напрямку ворог завдав 8 авіаударів, 56 ударів дронами, провів 42 бойових зіткнення та здійснив 826 артобстрілів. Наші воїни стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Авдіївки, Опитного та Первомайського. Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1039 вогневих завдань. Загальні втрати ворога склали 413 осіб", - повідомив Тарнавський.

Головне