Зеленський про шлях України до НАТО: Хотілося б отримати дві конкретні речі

Зеленський про шлях України до НАТО: Хотілося б отримати дві конкретні речі

Президент Володимир Зеленський прокоментував шлях України до НАТО і зазначив, як хотілося б отримати дві конкретні речі.

Про це він заявив на брифінгу у Вільнюсі за результатами переговорів із президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою. Як зазначив глава держави, йдеться про оборонне та політичне рішення з боку країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

За його словами, зокрема, Україні потрібно посилення протиповітряної оборони шляхом збільшення додаткових систем, які здатні протистояти російським балістичним ракетам.

"Щодо оборони - посилення ППО України кількістю систем, які дуже нам потрібні. Саме системи та ракети, які борються з російською балістикою. А щодо політичних рішень... хочеться отримати конкретний хоча б один крок на зустріч до НАТО", - додав Зеленський на брифінгу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оголосив про свої майбутні візити до Латвії та Естонії, де він планує провести зустрічі з посадовцями цих країн. Наразі він перебуває у Вільнюсі (Литва). Він подякував країнам Балтії за їхню непохитну підтримку України, особливо у часи повномасштабного вторгнення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Литва ухвалила рішення надати допомогу Україні на суму 200 млн євро, яка включатиме боєприпаси, військову техніку та інше обладнання. Президент Литви Гітанас Науседа підкреслив, що угоди, які були підписані у середу, 10 січня, між оборонною промисловістю України та Литви, "є ще одним прикладом нашої тісної військової співпраці".

Головне