Зеленський про розмову з Путіним у 2019 році: була довга бесіда у різних тональностях

Зеленський про розмову з Путіним у 2019 році: була довга бесіда у різних тональностях

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у 2019 році у Парижі бесіда між ним та лідером рф Путіним була довгою й у різних тональностях. Про це він повідомив на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

У рамках Нормандської зустрічі у 2019 році Володимир Зеленський мав приватну розмову Путіним.

Президент зазначив, що тоді вони обговорювали три основні теми.

"Я йому пояснював конкретними цифрами. У мене вже був досвід, я проїхав контактну лінію. Я йому показував: "Подивись загальні цифри за час відведення". Я йому показав, що ми будемо 20 років відводити й значить 20 років будемо у стані замороженого конфлікту. Ось про що ми говорили", — додав він.

Друге питання, яке вони обговорювали стосується історії по газу та суду, який Україна виграла.

Третім же питанням на зустрічі був обмін – тоді вдалося обміняти 100 людей.

Нагадаємо, Україна зможе перейти до наступальних дій, коли матиме співвідношення озброєння один до одного відносно російської. Про це він повідомив на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

"Тобто це зменшення їх переваги в кількості, але перевага суттєва. Нам потрібні контрнаступальні дії, де ми йшли 1 до 3. І тоді ми зможемо відтіснити росіян", – зазначив він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна з початку повномасштабного вторгнення росії втратила 31 тисячу військових. Про це заявив президент Володимир Зеленский під час пресконфереції.

Головне