Зеленський про "нейтральні" прапори росіян в Парижі: На них мають бути краплі крові

Зеленський про

Допуск російських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі під нейтральними прапорами є проявом "напівсанкцій". Так рішення Міжнародного олімпійського комітету прокоментував в інтерв'ю французьким ЗМІ президент Володимир Зеленський. 

Він також зауважив, що у разі перемоги атлетам з росії все одно вручатимуть медалі, а глядачі вітатимуть їх оплесками.

"Я вважаю, що це до кінця працює і не до кінця  спрацює. Подивіться на цей нейтральний прапор. Що там? - Ну нехай тоді там будуть плями крові, і тоді нехай вони виступають. Бо вони цього заслуговують", - сказав глава держави. 

Зеленський також нагадав журналістам, що внаслідок агресії росіян в Україні було зруйновано 520 спортивних локацій, включно зі стадіонами.

Нагадаємо, Зеленський також розповів, що отримав особисте запрошення від французького колеги Еммануеля Макрона на церемонію відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Він пояснив, що не зміг поїхати через напружений момент на сході України і складну ситуацію в енергетиці. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україні вдалось мінімізувати присутність росіян на Олімпійських іграх. Якшо на минулій Олімпіаді їх було понад 330, то на захід у Париді поїхало лише 15. На спортивних локаціях навіть російської мови не чутно.

 

 

 

Головне