Зеленський про можливе надання Україні ракет ATACMS на 300 км: Я знаходжусь в позитиві

Зеленський про можливе надання Україні ракет ATACMS на 300 км: Я знаходжусь в позитиві

Президент Володимир Зеленський позитивно налаштований щодо надання Україні далекобійної зброї партнерами. Про це він заявив під час пресконференції.

За словами глави держави, він "знаходиться у позитиві" від відповіді партнерів щодо ракет ATACMS.

"Щодо ATACMS на 300 км. Ви розумієте, для чого нам це потрібно. Тож тут я не хотів би говорити про деталі, але ми розуміємо для чого. І росія розуміє, що ми будемо з цим робити. І, дійсно, ми довго працюємо над далекобійною зброєю. Я би відповів узагальнено… Я знаходжусь в позитиві він нещодавньої відповіді наших партнерів щодо цієї зброї", - зазначив президент.

Водночас він додав, що Україна потребує допомоги від США впродовж місяця.

"Надія на Конгрес є і я впевнений, що буде позитив... Вони знають, що нам необхідна їхня підтримка впродовж місяця, це наш запит",  - заявив президент Зеленський.

При цьому він пояснив, що коли йдеться про допомогу від Америки, це не просто гроші. Йдеться про зброю, яку можна закупити лише у США.

"Коли ми говоримо про американську допомогу, ми повинні зрозуміти, що це питання не резерву фінансового, що це зброя. Я ще раз це підкреслюю - що в більшості своїй це зброя. І тому ви розумієте, який буде результат. Ми просто будемо послаблені на полі бою (якщо не буде грошей від США, - ред.)", - зазначив глава української держави.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський відповів на запитання, чи програє країна у війні

Головне