Зеленський про Другий Саміт миру: Партнери наполягають на присутності рф, однак тоді ми будемо слабкими

Зеленський про Другий Саміт миру: Партнери наполягають на присутності рф, однак тоді ми будемо слабкими

Партнери України наполягають на присутності росії на другому Саміті миру. Про це розповів президент Володимир Зеленський на пресконференції  після засідання Європейської ради.

Як зазначив глава української держави, Україна вже готує другий Саміт миру і він може відбутися без виконання Плану перемоги. Однак, за словами президента, у такому випадку позиції нашої держави будуть слабкими.

"Ми готуємо саміт у будь-якому випадку. Питання в тому, що наші партнери хочуть, щоб на другому саміті була присутня Росія. Однак, якщо росіяни будуть присутні, наші позиції стануть набагато слабкішими", - наголосив президент Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що партнери України підтримають представлений План перемоги. Інакше, за словами глави держави, Україні буде дуже складно.

Як раніше повідомляли "Ми-Україна", 17 жовтня президент Володимир Зеленський представив на засіданні Європейської ради План перемоги, або стратегію примусу росії до реальної дипломатії. Президент наголосив - цей План містить пункти, виконання яких змусить росію йти дипломатичним шляхом, а не досягати всього силою.

Головне