Зеленський призначив нових очільників Рівненської та Донецької ОДА

Зеленський призначив нових очільників Рівненської та Донецької ОДА

Зеленський призначив нових очільників Рівненської та Донецької ОДА. Про це йдеться в указах президента №858/2023 та №857/2023.

Головою Рівненської ОДА став Олександр Коваль — на цю посаду він перейшов з посту голови Рівненської районної державної адміністрації. З 2021 року був головою Рівненської РДА.

Главою Донецької ОДА призначили Вадима Філашкіна. Станом на 2016 рік був заступником начальника Головного управління поліції в Донецькій області.

Нагадаємо, США надали Україні 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярдів доларів. Про це повідомив Володимир Зеленський. 

"Лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі", - додав він у X (Twitter).

Як писали "Ми-Україна" раніше, повноцінного переходу Сил оборони України на снаряди калібру 155 мм стандарту НАТО наступного року не станеться. У 2024 році українські воїни ще будуть користуватися "радянськими" калібрами, розповів в ефірі "Ми-Україна" заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

"Насправді перехід на якийсь калібр означає, що усі підрозділи Збройних сил України, які мають артилерію, повинні отримати артилерію 155-го калібру. Якщо у нас цей перехід відбудеться, то всі радянська техніка буде виведена з експлуатації. і має бути вдосталь техніки калібру 155-мм. Зраз заявляється, що ми вже виготовляємо шість САУ "Богдана" на місяць, наступного - можливо буде 10. Так само йдуть постачання від наших партнерів, зокрема США, Франції, Італіії, Німеччини та інших. Якщо ми вирішимо прибрати всю артилерію радянську, у нас просто виникне велика нестача у підрозділах. Тобто ми максимально будемо намагатися прискорити цей перехід, але це залежатиме від того, скільки ми самі вироблятимемо артсистем і скільки нам зможуть їх поставляти. Думаю, що 2024 рік у нас буде і 155, і 152, і інші "радянські" калібри", - пояснив він. 

 
 

Головне