Зеленський привітав Угорщину з початком головування в Раді ЄС

Зеленський привітав Угорщину з початком головування в Раді ЄС

Президент України Володимир Зеленський привітав Угорщину з початком її головування в Раді Європейського Союзу і подякував Бельгії за її лідерство під час її каденції головування в ЄС. Про це повідомив президент у соцмережах.

Президент також подякував Бельгії та Александеру Де Кроо за лідерство протягом історичного головування в ЄС.

"За цей час були здійснені значні кроки для зміцнення всієї Європи. Переговори про вступ України до ЄС, 50-мільярдна програма Ukraine Facility, важливі дії щодо використання заморожених російських активів, два пакети санкцій, а також Фонд допомоги Україні в межах Європейського фонду миру", – написав Зеленський.

Президент України висловив упевненість, що саме такі "сміливі рішення потрібні в ці складні часи, і під час головування Бельгії ЄС вистачило волі, щоб прийняти їх і посилити всю Європу".

Нагадаємо, на Івано-Франківщині 30 червня потонув 14-річний хлопець, а на Львівщині - ще двоє підлітків. Рятувальники продовжують пошуки тіла одного з них.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування смерті чоловіка, який намагався нелегально перетнути україно-румунський кордон. Про це повідомили в ДБР.

29 червня, близько 21:40, двоє чоловіків спробували незаконно перетнути кордон у Вижницькому районі Чернівецької області.

Головне