Зеленський присвоїв Драпатому звання генерал-майора

Зеленський присвоїв Драпатому звання генерал-майора

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №694/2024 про присвоєння Михайлу Драпатому звання генерал-майора. Про це повідомили на офіційному сайті Офісу Президента.

Згідно з указом, Михайло Васильович Драпатий, який обіймає посаду заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України, підвищений у званні з бригадного генерала до генерал-майора.

Варто зазначити, що відповідно до військової реформи 2020 року, звання генерал-майора є другим за рангом генеральським званням після бригадного генерала. Вищі звання включають генерал-лейтенанта та генерала.

Михайло Драпатий має багатий бойовий досвід. З початку російської агресії у 2014 році він командував 2-м механізованим батальйоном 72-ї окремої механізованої бригади, брав участь у звільненні Маріуполя. Пізніше очолював 58-му окрему мотопіхотну бригаду, керував операціями в районі Бахмутської траси.

У 2024 році Драпатий очолював оперативне угруповання "Херсон" та брав участь у звільненні правобережжя Херсонщини. З лютого 2024 року він обіймав посаду заступника начальника Генштабу ЗСУ, а в травні був призначений командувачем оперативно-тактичного угруповання військ "Харків".

За свої заслуги Михайло Драпатий нагороджений орденами Богдана Хмельницького та "Народний Герой України".

Нагадаємо, у Торецьку точаться запеклі вуличні бої, ситуація залишається нестабільною. Речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини" про критичну ситуацію в Торецьку на Донеччині, де тривають інтенсивні бої за кожен під'їзд.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські збройні, у ніч на 8 жовтня, сили здійснили черговий комбінований ракетно-дронний удар по території України. Про це повідомили Повітряні сили України.

Головне