Зеленський приїхав в Авдіївку та поспілкувався з військовими (відео)

Зеленський приїхав в Авдіївку та поспілкувався з військовими (відео)

Президент України Володимир Зеленський приїхав з візитом в Донецьку область, де, зокрема, відвідав бійців в Авдіївці та хірургічну групу військового мобільного госпіталю.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, Зеленський прибув до контрольно-спостережного пункту 110-ї окремої механізованої бригади ім. генерал-хорунжого Марка Безручка. Вона перебуває в прифронтовому місті Авдіївка.

Напочатку він прослухав доповідь командира бригади, героя України Миколи Чумака, який поінформував про оперативну ситуацію на Авдіївському напрямку та про перебіг оборонних дій. Чумак наголосив, що у боях ворог не шкодує живої сили, але українські воїни стійко тримають позиції та беруть у полон окупантів.

Глава держави поспілкувався з воїнами та висловив їм подяку. Він також вручив захисниками державні нагороди.

"Маю честь сьогодні з нашою командою бути тут, у вас в Авдіївці, подякувати вам за службу й нагородити. Ви – сильні люди. Завдяки вам у нас є Україна, наша земля, наші рідні та близькі. Хочу привітати вас із Різдвом, з Новим роком, подякувати від всього народу України за цей рік, який ви вистояли. І вся країна вистояла завдяки вам і завдяки таким, як ви", - зазначив Володимир Зеленський.

Президент також передав нагороди для вручення військовослужбовцям у розташуваннях задля їхньої безпеки.

Крім того, після цього Зеленський відвідав хірургічну групу 59-го військового мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, яка перебуває на передовій. Там хірурги приймають поранених військових зі стабілізаційних пунктів оперативно-тактичних угруповань "Лиман" і "Соледар". Глава держави вручив  лікарям ордени "За мужність" ІІІ ступеня та княгині Ольги ІІІ ступеня і подякував їм за роботу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Зеленський заявив, що для здійснення масованого ракетного обстрілу по Україні вранці 29 грудня росіяни використали майже 110 ракет різних типів, включно з балістичними, крилатими та "Кинджалами".

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.