Зеленський прибув на авіабазу “Рамштайн” для переговорів з союзниками

Зеленський прибув на авіабазу “Рамштайн” для переговорів з союзниками

Президент України Володимир Зеленський прибув на авіабазу “Рамштайн” у Німеччині для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, наголосивши на важливості цієї зустрічі для подальшої підтримки України у боротьбі проти російської агресії.

“Я візьму участь у засіданні групи та зустрінуся з міністрами оборони США Ллойдом Остіном і Німеччини Борисом Пісторіусом”, – зазначив Володимир Зеленський. Також він проведе окремі переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, де обговорюватимуться важливі питання військової та економічної підтримки України.

Зеленський наголосив на важливості рішучості міжнародних партнерів у питанні надання Україні засобів для зупинки російського повітряного терору. Він підкреслив необхідність швидкого надходження зброї, яка була анонсована у підтримку українських збройних сил, і закликав до сильних рішень щодо надання далекобійної зброї, що допоможе наблизити перемогу України у війні та встановлення справедливого миру.

Після засідання у “Рамштайні” Президент вирушить до Італії, де візьме участь у міжнародному економічному форумі “Амброзетті”. У рамках заходу Зеленський зустрінеться з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні та обговорить питання економічної співпраці, зокрема з представниками італійського бізнесу. Він зазначив, що Україна продовжує узгоджувати позиції з усіма союзниками по G7 для забезпечення підтримки на міжнародній арені.

Нагадаємо, що 6 вересня на авіабазі “Рамштайн” у Німеччині відбудеться 24-те засідання Контактної групи з питань оборони України, яке отримало назву за місцем проведення. Це перша зустріч у форматі “Рамштайн” з 13 червня, коли обговорювалися питання посилення протиповітряної оборони України. У Німеччині опозиція закликала уряд до більш активної допомоги Україні, підкреслюючи важливість нинішньої фази війни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Великобританія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на суму 162 мільйони фунтів стерлінгів (що еквівалентно понад 207 мільйонам доларів за курсом Мінфіну). Ця ініціатива є частиною зобов'язань нещодавно сформованого уряду щодо підтримки України.

Головне