Зеленський прибув до Ватикану на зустріч з Папою Римським

Зеленський прибув до Ватикану на зустріч з Папою Римським

Президент України Володимир Зеленський провів приватні переговори з Папою Римським Франциском в апостольському палаці. Про це повідомляє агентство Reuters.

Це вже друга особиста зустріч українського лідера з главою Католицької церкви за останні чотири місяці, що підкреслює важливість діалогу між Україною та Ватиканом в умовах триваючої війни.

Напередодні, 10 жовтня, Папа Франциск також провів приватну зустріч з головою Української греко-католицької церкви Верховним Архиєпископом Святославом Шевчуком. За словами Шевчука, він мав намір розповісти Понтифіку про катастрофічні наслідки війни та виклики, які очікують Україну цієї зими.

"Вони надихають та інформують людей по всьому світу. І створюють ґрунт для майбутнього існування людства в умовах безпеки", - сказав представник Нобелівського комітету.

Ці зустрічі свідчать про постійну увагу Ватикану до ситуації в Україні та пошук шляхів підтримки українського народу в складний період. Деталі переговорів президента Зеленського з Папою Франциском наразі не розголошуються, але очікується, що вони стосувалися гуманітарних питань та можливих кроків до встановлення миру.

"Я хотів розповісти Папі про катастрофу війни та виклики, які прийдуть цієї зими", — сказав Шевчук ватиканським ЗМІ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкрив ключову мету українського плану перемоги - створити умови, за яких росія не зможе продовжувати війну. Про це він заявив під час зустрічі з італійською прем'єркою Джорджією Мелоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський ввечері, 10 жовтня, прибув до Італії, де зустрівся з прем'єр-міністром Джорджею Мелоні.

Головне