Зеленський прибув до Швейцарії та зустрівся з главою МЗС: перші кадри

Зеленський прибув до Швейцарії та зустрівся з главою МЗС: перші кадри

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 15 січня, прибув з робочим візитом до Швейцарії, де вже зустрівся з главою Міністерства закордонних справ країни Ігнаціо Кассісом.

Про це очільник швейцарського МЗС заявив на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

"Вітаємо у Швейцарії, пане Президенте", - заявив Ігнаціо Кассіс у дописі та оприлюднив першу фотографію із Зеленським після його прибуття.

Напередодні президент України вже підтвердив свій робочий візит до європейської країни та про низку зустрічей, які незабаром мають відбутись. Пізніше Зеленський планує взяти участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. У Берні він також проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій та пані президенткою Швейцарії Віолою Амхерд. Також він зустрінеться з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 12 січня, провів першу розмову з новообраною президенткою Швейцарської Конфедерації Віолою Амгерд. Спілкування відбулось у телефонному режим. Амгерд обійняла посаду 1 січня 2024 року, замінивши Алена Берсе. Зеленський привітав її з початком президентського терміну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Міністерства закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс закликав Китай, чия роль є ключовою, вплинути на росію задля припинення війни. Міністр також зауважив, що важливо знаходити шляхи для співпраці з Китаєм у питанні припинення війни росії проти України.

Головне