Зеленський прибув до Німеччини з візитом

Зеленський прибув до Німеччини з візитом

Президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини із візитом. Про це глава держави повідомив у власному каналі в Telegram.

За його словами, попереду - зустрічі з партнерами у Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції.

"Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир", - написав глава держави.

За день до цього Офіс президента повідомляв, що Зеленський матиме переговорів з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом і Президентом Франції Еммануелем Макроном.

А 17 лютого президент України виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях.

Також заплановані переговори з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, Президентом Чехії Петром Павелом, Прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав і великих бізнесів.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинувачує Азербайджан у підготовці до вторгнення. Він також звинуватив сусідню країну у політиці військового тиску на Вірменію.

Про це він заявив перед початком засідання, передає видання RFI.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники атакували двома керованими авіабомбами село Чорне, що на Харківщині, в результаті загинуло троє людей. Про це у Telegram-каналі повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Головне