Зеленський прибув до Німеччини

Зеленський прибув до Німеччини

Президент Володимир Зеленський у понеділок увечері прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із федеральним канцлером Олафом Шольцом. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

Для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із Федеральним канцлером Олафом Шольцом, - повідомив президент.

Поговорять, зокрема, про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь.

Також президент планує зустрітися з Президентом Німеччини Штайнмаєром та Президентом Бундестагу Бербель Бас, і відвідати військову базу, де проходять навчання наші військові.

"З Олафом Шольцом говоритимемо про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь. Скоординуємо позиції напередодні Саміту миру, саміту Європейської ради та саміту НАТО", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 10 червня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1100 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили понад два десятки танків, 32 бойові броньовані машини, п'ять засобів ППО та літак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Брюсселі в четвер, 13 червня, відбудеться 23-є засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Про це йдеться в програмі заходів на сайті Альянсу.

Головне