Зеленський: Працюємо з результатами наших перемовин та готуємося до зустрічей з партнерами

Зеленський: Працюємо з результатами наших перемовин та готуємося до зустрічей з партнерами

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в Києві триває робота з результатами останніх перемовин, включаючи зустрічі з Президентом США Джо Байденом і планування другого Саміту миру для забезпечення безпеки України.

Про це повідомив глава держава у вечірньому зверненні. 

“Сьогодні вже в Києві. Працюємо з результатами наших перемовин - це й зустрічі у Європі, і розмови з нашими партнерами”, - зазначив Зеленський. 

Він розповів про підготовку зустрічей з американською командою, до якої залучені політичні та військові представники. Раніше начальник Генштабу та віцепрем’єр-міністр України Стефанішина перебували у Вашингтоні, а міністр оборони Умєров та міністр закордонних справ Сибіга працюють зі своїми європейськими колегами.

Президент підкреслив важливість розвитку Плану перемоги у спілкуванні з партнерами та підготовку другого Саміту миру

“Нам потрібно закінчити війну так, щоб гарантувати безпеку та спокій українцям і всій Україні”, - наголосив Зеленський. 

Серед інших питань, Зеленський повідомив про доповідь Головнокомандувача Сирського, яка стосується фронтових операцій та захисту позицій, а також про нараду щодо роботи залізниці, підкресливши роль “Укрзалізниці” у підтримці країни.

Окремо він подякував українським правоохоронцям, зокрема Національній поліції, за результати в протидії злочинності, зокрема за ліквідацію 19 нарколабораторій. 

“Це була значна міжрегіональна злочинна діяльність”, - підкреслив президент, зазначивши важливість роботи інституцій для внутрішньої безпеки України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що країна не планує зменшувати мобілізаційний вік до 18 років, попри побажання міжнародних партнерів.

Головне