Зеленський прагне створити коаліцію країн-сусідів України, які допомагатимуть збивати російські ракети

Зеленський прагне створити коаліцію країн-сусідів України, які допомагатимуть збивати російські ракети

Глава держави Володимир Зеленський ініціював дипломатичну кампанію, спрямовану на формування альянсу з сусідніх країн. Мета цього об'єднання - отримати згоду на знищення російських ракет, які пролітають над Україною в напрямку цих держав. 

Президент доручив українському дипломатичному корпусу розпочати переговори щодо створення такої коаліції. Ця ініціатива покликана посилити протиповітряну оборону України та забезпечити додатковий захист від російських ракетних атак, використовуючи потенціал та ресурси сусідніх країн.

Такий крок може стати важливим елементом стратегії колективної безпеки в регіоні, демонструючи солідарність сусідніх держав з Україною у протистоянні російській агресії.

Президент України розглядає країни НАТО як потенційних учасників цієї ініціативи. Для обговорення пропозиції планується провести зустріч у рамках ради "Україна-НАТО".

Зеленський підкреслив, що створення такого механізму захисту було необхідним вже давно, і його відсутність гостро відчувається зараз. Водночас він усвідомлює, що для сусідніх держав участь у збитті російських ракет означатиме взяття на себе значної відповідальності.

Нагадаємо, літаки ВПС Німеччини та Швеції перехопили два російські винищувачі Су-30 над Балтійським морем. Про це повідомляє Bild.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Луганську, за повідомленням окупаційних ЗМІ, пролунало 12 вибухів на території машинобудівного заводу, що викликало пожежу. 

Головне