Зеленський: Поступки Трампа Путіну зроблять його “президентом-лузером” і небезпечні для позиції США

Зеленський: Поступки Трампа Путіну зроблять його “президентом-лузером” і небезпечні для позиції США

Президент Володимир Зеленський попередив, що наміри кандидата в президенти США Дональда Трампа завершити війну в Україні шляхом поступок можуть бути небезпечними не лише для нашої країни, але й для позиції Сполучених Штатів у світі.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю The Guardian.

Зеленський зазначив, що російський диктатор Володимир Путін не зупиниться в Україні у разі перемоги у війні, і ймовірно домовленість Трампа з Путіним не зупинить диктатора. 

“Я не розумію, невже він хоче бути президентом-лузером? Давайте уявимо, що Трамп став президентом і вирішив закінчити війну за рахунок України. І якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це все... Давайте уявимо. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США?”, - зазначив Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що якщо Україна зазнає поразки, президент США виглядатиме слабким перед всім світом, що підірве інституційність США. Зеленський попередив, що така ситуація може призвести до третьої світової війни, оскільки інші авторитарні лідери вийдуть на арену.

“І тоді Путін піде далі, розуміючи, що США вже не такий великий гравець. І тоді на арену вийдуть інші авторитарні лідери інших країн. І ось вам і припинення вогню і початок того, про що всі бояться говорити. Це третя світова війна”, - заявив президент України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, кожен день роздумів партнерів щодо надання Україні зброї чи дозволів на удари по території рф коштує життів українців.

Головне