Зеленський поспілкувався з Макроном під час візиту в Аргентину: деталі

Зеленський поспілкувався з Макроном під час візиту в Аргентину: деталі

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із французьким президентом Емманюелем Макроном під час візиту в Аргентину.

Про це повідомила пресслужба глави української держави. Як зазначається, під час розмови Зеленський розповів про ситуацію на полі бою. Ві висловив подякував Франції за всю надану військову підтримку. При цьому вони обговорили подробиці щодо майбутнього оборонного пакета від Франції. Він має на меті суттєво посилити вогневі спроможності та актуальні потреби в озброєнні України під час агресивної війни, яку розв'язала росія. 

Президент України також подякував французькому колезі за підготовку його країною прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на сучасних винищувачах F-16.

Крім того, він розповів про функціонування "зернового коридору". Саме завдяки цьому коридору, незважаючи всі зусилля країни-агресорки, перевезли наразі 7,5 млн тонн вантажів.

Зеленський прокоментував необхідність підтримки Європейською радою рішення про початок переговорів щодо вступу України в Євросоюз. Він заявив, що держава вже виконала всі потрібні для цього рекомендації Європейської комісії.

"Рішення Європейської ради матиме великий вплив на мотивацію українського суспільства та війська", - зазначив Зеленський.

Також Володимир Зеленський висловив подяку Еммануелю Макрону за його власні зусилля щодо забезпечення єдності всередині європейського блоку.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон 7 грудня зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Макрон намагався переконати прем’єр-міністра Угорщини зняти вето на вступ України до Європейського Союзу.

Головне