Зеленський поспілкувався з лідерами коаліції парламенту Болгарії: подробиці

Зеленський поспілкувався з лідерами коаліції парламенту Болгарії: подробиці

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 13 січня, поспілкувався з лідерами коаліції парламенту Болгарії: Бойко Борисовим, Деляном Пеєвським та Кирилом Петковим у форматі відео.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, Зеленський висловив подяку болгарському парламенту за останні рішення, згідно з яким Україні нададуть допомогу.

"Хочу подякувати вам за ці рішення. Вони дуже посилюють Україну та підвищують стійкість нашого опору агресору. Посилення нашої армії є посиленням нашого суспільства", - наголосив український президент.

Він також подякував за підтримку України на євроатлантичному та євроінтеграційному шляху. Під час відкриття переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

Водночас лідери коаліції парламенту Болгарії побажали нашій державі перемоги та миру, а також переконали, що і надалі Болгарія буде підтримувати Україну. Зеленський розповів їм про ситуацію на лінії фронту та останні масовані ракетні обстріли з боку росії по українських містах. За словами Зеленського, Україні необхідно більше систем протиповітряної оборони та ракет до них, артилерійських боєприпасів тощо.

Також Зеленський і лідери болгарської коаліції приділили увагу питанню використання російських заморожених активів, аби компенсувати шкоду від агресії рф.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне. Зеленський із Сежурне обговорили потреби України в обороні. Під час зустрічі Зеленський також поділився інформацією про продовження роботи з реалізації "Формули миру".

Головне