Зеленський попросив Орбана назвати хоч одну причину, чому Угорщина може блокувати вступ України в ЄС

Зеленський попросив Орбана назвати хоч одну причину, чому Угорщина може блокувати вступ України в ЄС

Президент України Володимир Зеленський попросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в Європейському Союзі. Про це глава держави заявив на пресконференції спільно з учасниками Саміту країн Північної Європи, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Я не можу сказати, що це була особливо чи навмисно спланована зустріч. У нас був діалог. Це правда", - зазначив Зеленський.

За його словами, потрібно здійснити переговорили між Угорщиною і Україною, адже сусіди повинні розмовляти.

"Я думаю, що нам треба організувати конструктивну зустріч між нашими державами, бо ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам потрібно розмовляти. Одна із дуже важливих тем, які підіймав із ним, стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, потрібно вирішувати проблеми. Саме тому нам просто потрібно зустрітися. Я показував йому своє позитивне ставлення до цієї ідеї", - наголосив український президент.

Зеленський дав зрозуміти, що прем’єр Угорщини не має жодної причини блокувати членство України в ЄС.

"Я попросив його назвати мені хоча б одну причину. Не три, не п'ять, не десять, а лише одну причину, і я чекаю відповіді", - сказав він.

Наагадаємо, що Словаччина підтримає початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, хоча словацький уряд вважає, що Київ ще до цього не готовий.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон 7 грудня зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Головне