Зеленський пояснив, чому підготовка до операції на Курщині не розголошувалася

Зеленський пояснив, чому підготовка до операції на Курщині не розголошувалася

Президент Володимир Зеленський пояснив, чому Київ не попереджав світ про підготовку Курської операції. Про це він повідомив на нараді керівників закордонних дипломатичних установ.

На нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України Президент пояснив, чому Київ не анонсував підготовку до операції в Курській області.

"Кілька місяців тому багато хто вважав би таку операцію нереальною та порушенням найсуворіших російських 'червоних ліній". Саме тому ми не розголошували наші плани," - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що успіх українських військових "говорить сам за себе". Активні дії за кордоном та нездатність Путіна захистити російську територію є дуже показовими. Президент наголосив на ефективності активного превентивного захисту.

Він додав, що світ тепер бачить ефективність таких дій не лише на окупованих територіях України, а й у росії. "У цій війні все залежить від сміливості," - підкреслив Президент.

Зеленський переконаний, що активний превентивний захист є найбільш ефективною протидією та забезпеченням реального ускладнення ситуації для росії.

Нагадаємо, обласна військова адміністрація повідомила, що станом на 9:30 в одному з районів області зафіксовано пошкодження семи житлових будинків, господарської споруди та автомобіля внаслідок російського нападу. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в ніч на 20 серпня російські військові здійснили ракетний напад на енергетичні об'єкти Глухівської громади Сумської області, як повідомила обласна військова адміністрація. Про це повідомили в ОВА.

Головне