Зеленський пояснив, чому не можна допустити заморожування війни в Україні: Ця пауза їм піде на користь

Зеленський пояснив, чому не можна допустити заморожування війни в Україні: Ця пауза їм піде на користь

Президент Володимир Зеленський проти заморожування війни в Україні, оскільки це дасть час росіянам накопичити сили та завдати удар з новою силою. Про це він розповів в інтерв’ю The Guardian. 

За словами глави держави, кожен заморожений конфлікт зрештою розморожується.

"Все, що є замороженим конфліктом, є війною, повільною війною, або повільною окупацією, або замороженим конфліктом між сторонами. І прийде момент, коли все це розморозиться по причині тій чи інший, привід окупант знайде завжди. Для нього потрібна пауза, щоб посилити свої м'язи на полі бою. І це зрозуміло, де в нього дефіцит, ми це знаємо і воюємо. У нас такий самий дефіцит. Ми про це говоримо відкрито, тому що нам потрібна підтримка партнерів. Вони про це не говорять. У них більше техніки, ніж у нас, але у них дефіцит, брак досвідчених військових, у них брак артилерійського снаряду, у них брак ракет з тими тисячами, що вони по нас випускають… Тому ця пауза їм піде на користь, точно не нам. Вони стануть сильніші", - зазначив президент Зеленський.

При цьому він висловив переконання, якщо російський диктатор Володимир Путін набере сили, він буде ставити ультиматуми.

"Після цього, як було в нормандських домовленостях, коли він набере сили, він може просто поставити ультиматум - визнати всі території, не бути в Альянсі, забути про євроінтеграцію. І таких умов буде багато. В залежності від того, яким сильним він буде на цей момент", - пояснив президент України. 

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Володимир Зеленський заявив, що кожен день роздумів партнерів щодо надання Україні зброї чи дозволів на удари по території рф коштує життів українців. 

Головне