Зеленський поговорив з Шольцом: деталі розмови

Зеленський поговорив з Шольцом: деталі розмови

У середу, 24 січня, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав європейських партнерів збільшити обсяги постачання озброєнь Україні. 

Президент подякував канцлеру Німеччини за збільшення оборонної допомоги нашій державі на поточний рік до 8 млрд євро, а також нещодавнє рішення про передачу Україні шести гелікоптерів Sea King Mk41.

"Докладно обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема посилення української системи ППО, а також артилерії та бронетехніки. Окремо обговорили питання підготовки угоди між Україною та ФРН про безпекові гарантії".

Шольц також відзначив, що він "досить роздратований" тим, що Німеччину постійно критикують за недостатні зусилля. 

Нагадаємо, російське окупаційне військо атакувало Донеччину. Окупанти вдарили по приватному житловому сектору у місті Гірник, внаслідок чого постраждала дитина. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

За даними відомства, постраждалу дитину доставити в лікарню. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на боці окупантів чоловік брав безпосередню участь у неодноразових штурмах населених пунктів під Мар’їнкою. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними військової контррозвідки СБУ, зловмисник командував загоном бойовиків під час кулеметних обстрілів позицій ЗСУ. Українські захисники взяли зрадника у полон під час жорстоких боїв поблизу Красногорівки.

Головне