Зеленський: План перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні-грудні

Зеленський: План перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні-грудні

План перемоги України, який буде представлено чинному президенту США Джо Байдену, орієнтований на швидкі рішення від міжнародних партнерів у період з жовтня по грудень.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн 20 вересня.

"Щодо плану перемоги всі деталі я буду обговорювати з президентом США, тому що переважно рішення щодо плану залежать саме від нього, але також від інших союзників. Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів, на рішення, які мають бути з жовтня до грудня. І не затягувати ці процеси – ми так дуже б хотіли. Тоді ми вважаємо, що план спрацює", - сказав він.

Також президент зауважив, що Україна вже живе за "планом Б", оскільки "плану А" ніколи не було.

"Журналіст поставив запитання: а що буде, якщо Байден не підтримає ваш план, чи є у вас "план Б"? Я відверто відповів: ми вже у "плані Б". Ми у ньому живемо і боремося. У нас ніколи не було "плану А". Бо "план А" був у тому, щоб не допустити повномасштабного вторгнення, посилити Україну зброєю і превентивно санкціонувати рф, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення", – пояснив Зеленський.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, одну з литовських ТЕЦ почали розбирати на частини, аби відправити в Україну.

Головне