Зеленський підписав закон про зміни до кримінального законодавства у зв'язку з ратифікацією Римського статуту

Зеленський підписав закон про зміни до кримінального законодавства у зв'язку з ратифікацією Римського статуту

Президент України Володимир Зеленський поставив підпис під законом, який приводить Кримінальний кодекс України у відповідність до Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

Нові зміни до кримінального законодавства забезпечать можливість ефективного переслідування за найтяжчі міжнародні злочини відповідно до міжнародних стандартів.

Ухвалення цього закону стало логічним продовженням ратифікації Римського статуту, який президент підписав 24 серпня 2023 року. Верховна Рада підтримала відповідний законопроєкт №11484 9 жовтня, а тепер його затвердив глава держави.

Це посилює правові механізми притягнення до відповідальності за воєнні злочини та наближає українське законодавство до міжнародних норм.

Нагадаємо, у першому півріччі 2024 року росія суттєво збільшила свою присутність на європейському ринку скрапленого природного газу (СПГ).

Як писали "Ми-Україна" раніше, дослідники розкрили несподівані деталі таємничого світу страхування російських танкерів від екологічних ризиків в умовах санкцій. 

 

Головне