Зеленський підписав закон про штрафи за порушення мобілізації

Зеленський підписав закон про штрафи за порушення мобілізації

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації. Про це повідомили у Верховній Раді. 

Картка законопроекту з підписом президента опублікована на сайті Верховної ради.

Тепер суми штрафів для ухилянтів від мобілізації будуть: від 3 400 до 5 100 гривень за порушення правил військового обліку; від 5 100 до 8 500 гривен за за порушення законодавства про оборону та мобілізацію у мирний час; від 17 000 до 25 500 гривень за порушення у воєнний час.

Підприємства, які ігнорують необхідність ведення військового обліку працівників, каратимуть на суму від 34 тисяч гривень.За повторні порушення штрафи будуть збільшувати.

З 9 травня парламент ухвалив законопроект в другому читанні.

Після підпису закон набуде чинності наступного дня після оприлюднення.

Нагадаємо, в Україні конфіскували два пасажирські літаки АН148-100Е, які належали російській корпорації "Ростех". Їхня сумарна вартість оцінюється у 10 мільйонів євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, оперативна ситуація на півдні, зокрема на лівобережжі Херсонщини, залишається напруженою, проте перебуває під контролем Сил оборони України. Ворог минулої доби активізувався в районі Кринок, тоді як біля Роботиного спроба штурмів була всього одна, розповів керівник центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

Головне