Зеленський підписав закон про англійську мову в Україні

Зеленський підписав закон про англійську мову в Україні

Президент України Зеленський підписав закон про застосування англійської мови в Україні. Це повідомили з картки закону №9432 на сайті парламенту.

Згідно з даними на сайті парламенту, закон сьогодні, 26 червня, повернули до Ради з підписом глави держави.

Зеленський подав законопроєкт про англійську мову до парламенту ще у 2023 році. Цьогоріч на початку червня Верховна Рада ухвалила його в другому читанні.

Закон передбачає офіційне закріплення статусу англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Також визначать ті посади, кандидати на які повинні обовʼязково знати англійську мову.

Пропонують, що англомовні фільми в кінотеатрах мають показувати в оригіналі з субтитрами українською: з 2025 року — половину всіх фільмів, з 2026 року — три чверті, а з 2027 року — всі.

Нагадаємо, у Києві затримали затримали чотирьох чоловіків, які напали в Києві на жінку, зловмисники розпилили їй обличчя сльозогінний газ та відібрали 3 мільйона гривень. Про це повіломили в Офісі генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, правоохоронці затримали двох жителів Одеси, які на замовлення спецслужб рф підпалили авто українських захисників. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Головне