Зеленський підписав закон, який спрощує списання майна в ЗСУ

Зеленський підписав закон, який спрощує списання майна в ЗСУ

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який спростить списання пошкодженого або втраченого майна військових частин. Про це повідомили у картці закону на сайті парламенту.

Відтепер можна списувати закріплене за військовою частиною майно, якщо його вартість не перевищує 1,7 мільйона гривень, за наказом командира. 

Майно списуватимуть за наказом командира військової частини за поданням комісії. Командири ухвалюватимуть рішення щодо цього протягом 20 днів.

Це має спростити процедури списання військового майна та надавати командирам військових частин додаткові повноваження під час воєнного стану.

Нагадаємо, Верховна Рада України внесла зміни до норм про утилізацію біологічних матеріалів військовослужбовців у разі їх смерті в частині забезпечення їх права на біологічне батьківство. 

Документ підтримали 264 голосами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який сприятиме отриманню 15 мільйонів канадських доларів (близько 420 мільйонів гривень) на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду. Про це повідомила заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Головне