Зеленський озвучив чітку Формулу миру: деокупація, повернення депортованих та покарання воєнних злочинців

Зеленський озвучив чітку Формулу миру: деокупація, повернення депортованих та покарання воєнних злочинців

У своєму виступі на загальних дебатах Генеральної асамблеї ООН президент України наголосив на необхідності повернення депортованих цивільних осіб та виведення російських окупаційних військ з української території як умови для встановлення миру.

Він  підкреслив, що цивільні особи, депортовані до росії, мають повернутися в Україну. гарантії суверенності та територіальної цілісності України є обов'язковими для досягнення миру. За словами президента, російські війська повинні залишити українські території, що, на його думку, стане основою для мирного врегулювання конфлікту.

Крім того, він закликав до засудження та притягнення до відповідальності всіх винних у військових злочинах, наголошуючи, що світ не може допустити повторення російського вторгнення. Президент зазначив, що Формула миру, яку він представив, повинна бути прийнятною для всіх, хто підтримує принципи ООН.

Він також відзначив, що деякі африканські країни ставлять під сумнів цю Формулу, запитуючи про інтереси України. Президент відповів, що жодна країна не може просувати свої інтереси за рахунок України, підкреслюючи важливість міжнародної підтримки у цій боротьбі.

Як писали “Ми-Україна” раніше, росіяни використовують іноземні супутники, аби проводити розвідку на українських атомних електростанціях.

Головне