Зеленський: Окупанти за тиждень випустили понад 800 КАБів по території України

Зеленський: Окупанти за тиждень випустили понад 800 КАБів по території України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за останній тиждень окупаційна армія рф використала проти України близько 800 керованих авіабомб, понад 500 дронів різних типів та запустила понад 20 ракет.

Про це він повідомив у Telegram.

Окупаційні війська російської федерації щоденно завдають ударів по українським містах і громадах, це свідомий терор ворога проти наших людей.

"Об’єднаний задля захисту світ здатен протистояти цьому цілеспрямованому терору. Україна потребує більше засобів ППО та далекобійності", - заявив Президент.

Нагадаємо, на засіданні міністрів оборони країн "Великої сімки" (G7) 19 жовтня, міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про підписання ключової угоди з Німеччиною та іншими європейськими партнерами щодо термінового посилення системи протиповітряної оборони країни.

Документ окреслює механізм, за яким країни-учасниці зобов'язуються робити внески у спільні проєкти або фінансувати власні ініціативи, спрямовані на зміцнення можливостей протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Також, окупанти у ніч з 19 на 20 жовтня атакували українську територію 49 дронами-камікадзе та двома балістичними "Іскандерами". Відпрацювання по засобах повітряного нападу ворогу велось в небі над 12 областями.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, минулої доби ворог завдав ударів по деокупованій Херсонщині, застосовуючи артилерію, міномети та дрони. Один цивільний загинув, вісім осіб отримали поранення. Пошкоджено будівлі в кількох районах.

Головне