Зеленський окреслив шляхи до припинення війни, - NHK

Зеленський окреслив шляхи до припинення війни, - NHK

Президент України Володимир Зеленський розповів про перспективи припинення російського вторгнення, відносини з Дональдом Трампом та сподівання на подальшу підтримку Японії. 

Про це повідомив глава держави в інтерв’ю з японській державній телерадіокомпанії  NHK. 

Зеленський окреслив шлях до припинення бойових дій, наголошуючи на необхідності терпіння, підтримки та дипломатичного тиску для справедливого завершення війни.

Зеленський заявив, що єдність США та європейських країн посилить тиск на Москву. Пройшло два роки і п'ять місяців з початку вторгнення, а в Україні тривають запеклі бої. Раніше цього місяця понад 40 людей загинули в результаті російських ракетних атак, зокрема постраждала столична дитяча лікарня.

Президент підкреслив, що не може погодитись на припинення вогню, поки росія продовжує окупацію території України. Він зазначив, що до кінця листопада буде створено план дій для миру, який включатиме детальні переговори щодо територіальної цілісності.

Зеленський також торкнувся теми Дональда Трампа, який нібито не дуже зацікавлений у підтримці України. Президент зазначив, що запрошував Трампа відвідати країну, аби він міг дізнатися більше про ситуацію на місці. Він наголосив, що команда Трампа готова до будь-яких питань і що у нього є особистий контакт Трампа.

“Японія є представником Великої семи і надала нам економічну, гуманітарну та технічну підтримку. Вони так швидко прийшли нам на допомогу. Це була перша країна, яка не входить до НАТО, яка підписала з Україною угоду про співпрацю в сфері безпеки ”, - сказав Зеленський.

Також він висловив сподівання, що Японія як лідера Тихоокеанського регіону забезпечить співпрацю для відновленні України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський у неділю розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його політику, назвавши її антиєвропейською, антиукраїнською та антипольською.

Головне