Зеленський обсудив з премʼєром Греції підготовку до другого саміту Україна-Балкани

Зеленський обсудив з премʼєром Греції підготовку до другого саміту Україна-Балкани

Президент України Володимир Зеленський 29 січня провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Про це голова держави повідомив у своїх соцмережах.

Під час цього діалогу лідери обговорили потреби України на фронті та підготовку до другого саміту "Україна-Балкани". Зеленський також передав Міцотакісу актуальні оборонні потреби України, особливо з урахуванням протиповітряної оборони та артилерії.

Крім того, президент висловив подяку Греції за її участь у четвертій зустрічі радників у Давосі та запросив країну долучитися до організації Глобального саміту миру.

"Дякую за підтримку з боку Греції нашого зближення з ЄС. Наголосив на важливості своєчасного розблокування європейської допомоги обсягом 50 млрд євро. Це буде потужним сигналом для інших міжнародних партнерів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 січня до Києва з робочим візитом приїхала група генеральних інспекторів зі США. Група інспекторів має провести зустрічі з Кабінетом Міністрів України.

Їхні зустрічі з виконавцями, партнерами та українським урядом сприятимуть посиленню нагляду та підзвітності за допомогою Україні з боку США.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідав Україну з робочим візитом та вшанував пам’ять загиблих воїнів ЗСУ угорського походження, які захищали територію України від нападу російської федерації. 

Головне