Зеленський обговорив з премʼєром Британії спроби росії оточити Авдіївку

Зеленський обговорив з премʼєром Британії спроби росії оточити Авдіївку

Президент Володимир Зеленський провів чергову розмову з британським прем'єром-міністром Ріші Сунаком. Переговори лідерів відбулись у телефонному режимі та стосувались української ППО, актуальної ситуації на полі бою та у Чорному морі.

Глава держави детально зупинився на подіях на Авдіївському напрямку

"Поінформував Ріші про спроби росії оточити Авдіївку. Наші воїни зупинили їх і завдали ворогу значних втрат, які склали щонайменше бригаду особового складу", - поінформував Зеленський. 

Однією з тем обговорення стала оборонна співпрацю, зокрема посилення ППО ракетами та антидроновими засобами.

Також лідери не оминули увагою і ситуацію в Чорноморській акваторії. Так, Зеленський розповів колезі про дії агресора, яка становлять загрозу для курсування цивільних суден. Водночас президент підкреслив, що попри російські загрози та агресію зерновий коридор функціонуватиме і надалі. 

"Ми також обмінялися думками щодо Близького Сходу й погодилися, що зупинка ескалації конфлікту буде в інтересах світової спільноти", - підсумував гарант.

Нагадаємо, від 10 жовтня коли розпочався активних наступ російського війська на Авдіївському та Марʼїнському напрямках, армія рф втратила більш як 5000 військових вбитими та пораненими та близько 400 одиниць військової  бронетехніки та озброєння. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Міністерство інфраструктури України спростувало інформацію про те, що тимчасовий коридор для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси зупинено. 

 

 

 

 

Також обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема посилення української системи ППО ракетами та антидроновими засобами. 

Головне