Зеленський обговорив з маршалком Сейму Польщі захист українського неба

Зеленський обговорив з маршалком Сейму Польщі захист українського неба

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з маршалком Сейму Республіки Польща Шимоном Головнею. Під час зустрічі вони обгооврили захист українського неба.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент висловив подяку Польщі за всебічну допомогу Україні в протидії російській агресії та підкреслив важливість підтримки Сейму нашої країни.

"Дякую за польську адвокацію щодо українського майбутнього членства в ЄС. Ми справді відчуваємо цю підтримку з боку Польщі, і я сподіваюся на позитивне рішення Євросоюзу до кінця червня. Нам потрібна також ваша підтримка напередодні саміту НАТО", – сказав голова держави.

Крім того, Зеленський поінформував про ситуацію на фронті та про російський повітряний терор. Було обговорено співпрацю для захисту українського неба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту миру в Швейцарії: чому він був потрібний і що далі

Президент відзначив рівень співпраці між парламентами двох країн та ініціативу щодо проведення в Білостоці саміту голів парламентів України, Польщі, Латвії, Литви й Естонії.

Окрему увагу було приділено результатам Глобального саміту миру у Швейцарії, в якому взяв участь Президент Польщі Анджей Дуда, а також підготовці до підписання двосторонньої безпекової угоди.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські бази, включно з особовим складом і технікою, які раніше були зосереджені на кордоні з Фінляндією, були перекинуті до України.

Головне