Зеленський не планував поїздку в Ізраїль найближчим часом, - посол

Зеленський не планував поїздку в Ізраїль найближчим часом, - посол

Президент України Володимир Зеленський не планував поїздку в Ізраїль найближчим часом. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі ізраїльського радіо.

За його словами, інформація у ЗМІ про те, що главі української держави нібито відмовили у візиті в Ізраїль, є доволі "спекулятивною". Він також зазначив, що наразі Україна воює не просто з терористичною організацією, а з цілою терористичною державою. Внаслідок цього Зеленський не має можливості часто покидати свою країну.

Корнійчук наголосив, що правильно було б дізнатися про прибуття президента в іншу країну, коли він "сходить з трапу літака".

Посол зазначив, що не може коментувати, чи був запрошений Володимир Зеленський в Ізраїль чи ні. Проте під час воєнного стану та поглиблення бойових дій на сході країни це стає складнішим.

При цьому останні контакти української та ізраїльської влади є "достатньо позитивними". У Нью-Йорку Зеленський та прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху провели зустріч, а пізніше - після нападу ХАМАС - поговорили про це по телефону. Тож, як додав Корнійчук, інформація в ЗМІ не має нічого спільного зі справжніми взаєминами між країнами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, продовжується евакуація українців з Ізраїлю.16 жовтня третій спеціальний рейс, призначений для евакуації громадян України, вилетів із аеропорту Бен Гуріон у Тель-Авіві, направляючись до Бухареста, Румунія.

Головне