Зеленський не говорив про "патову" ситуацію на фронті в інтерв’ю RAI, - Никифоров

Зеленський не говорив про

Президент України Володимир Зеленський не говорив про нібито "патову" ситуацію на фронті в інтерв’ю національному італійському телеканалу RAI.

Про це заявив прессекретар глави держав Сергій Никифоров на своїй сторінці у Facebook. За його словами, точність формулювань є важливою.

"Говорячи про підсумки літніх дій, Володимир Зеленський заявив, що їхня морська частина дала позитивний результат: Україна змогла відновити незалежний "зерновий коридор", а от сухопутна частина операцій завершилася стагнацією. Ідеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні", - пояснив прессекретар.

Він зазначив, що ця фраза не дає змогу описати загальну ситуацію на фронті як начебто "патову". Водночас Україна буде продовжувати деокупацію своїх територій. Никифоров закликав у майбутньому уважніше добирати слова, аби не підтримати деструктивні наративи.

Нагадаємо, що під час інтерв'ю Зеленський сказав, що морська частина операції дала позитивний ефект, оскільки було витіснено російські кораблі, країна-агресорка втратила багато кораблів, а також втратила вплив у Чорному морі. Також українці змогли вибудувати "зерновий коридор", який не залежить від рф. 

"Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, на бюджет України, – ми її провели позитивно. Що стосується сухопутної лінії, ви праві, і там стагнація. І це факт, тому що не вистачило дечого. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед", - повідомив президент України під час інтерв'ю.

Проте, на його думку, були затримки з точки зору кількості необхідної амуніції, а затримки і є прорахунком.

"Але, чесно кажучи, ми ж не боремося просто з терористичною організацією – ми боремося з терористами, які є однією з найбільших армій у світі", - додав Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю Rai 1, в якому оцінив ситуацію на фронті, прокоментував чутки про зняття Валерія Залужного з посади, розповів про загрозу війни в Європі та очікування від прийдешніх виборів президента США.

Головне