Зеленський назвав втрати російських військ у боях на Курщині

Зеленський назвав втрати російських військ у боях на Курщині

Під час боїв у Курській області рф російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

За словами глави держави, російська армія тепер не зможе піти на Суми, як це було у їх планах.

За словами Зеленського, українські війська наразі контролюють близько 1300 км² території росії, що включає понад сотню населених пунктів. Він також зазначив, що наступ у Курській області допоміг запобігти російському наступу на Суми.

"У той час як триває наша наступальна операція в Курській області, найбільш боєздатні підрозділи російської армії залучені у розширенні зони окупації на нашій території, у Донецькій області. Це ясний вибір москви. путін більше хоче окупувати Україну, аніж забезпечити безпеку для росії", — сказав Зеленський.

Нагадаємопідрозділи "Азов" повернули під свій контроль частину села Нью-Йорк. Нашим військовим також вдалося вивести Сили оборони з оточення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час повітряної тривоги у Павлограді пролунали вибухи. Наразі відомо про 5 постраждалих. Також є руйнування. Про це повідомляє голова Дніпровської ОВА Сергій Лисак.

 

 

Головне