Зеленський назвав три пункти для стабілізації на фронті

Зеленський назвав три пункти для стабілізації на фронті

Президент України Володимир Зеленський розкрив деталі щодо досягнень стабілізації на фронті, вказуючи на чотири ключові пункти, які визначають успіх стратегії. 

Про це він сказав на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.

Першим кроком є затвердження фінансової підтримки як від партнерів на двосторонньому рівні, так і від Сполучених Штатів. Зеленський підкреслив, що цей пункт вже виконаний, що означає, що українська сторона може розраховувати на потрібні ресурси.

Другим важливим етапом є своєчасне постачання зброї. Хоча постачання відбувається, проте президент визнав, що його можна значно прискорити.

Третім пунктом є визначення конкретного обсягу та виду допомоги, яка надходить до України. Зеленський наголосив на важливості отримання максимально ефективної допомоги за ці кошти. 

У своєму виступі президент також вказав на існування четвертого пункту, але зазначив, що це тема для окремої розмови, не підходяща для публічних дебатів.

“Я вже не говорю про четвертий пункт, просто зараз не місце, де ми можемо використовувати ту чи іншу зброю. Це окрема бесіда”, - наголосив Зеленський. 

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неанонсованим візитом. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та провів пресконференцію, де наголосив на підтримці України у бажанні стати членом Альянсу. Щоправда, він зазначив, що для цього потрібен консенсус всіх 32 членів НАТО, що може зайняти час, але Україна продовжить наближатися до членства.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в останні місяці союзники по Альянсу не надали підтримки, яку обіцяли для України та закликав прискорити постачання зброї.

Головне