Зеленський назвав п'ять речей, які вдалися Україні за цей рік та звернувся до лідерів G7

Зеленський назвав п'ять речей, які вдалися Україні за цей рік та звернувся до лідерів G7

Зеленський назвав п'ять речей, які вдалися Україні за цей рік та звернувся до лідерів G7. Про це він повідомив у телеграмі.

Озвучив їх президент під час звернення до учасників онлайн-саміту лідерів G7:

  •  Україна виграла битву в Чорному морі, і тепер у цій акваторії російський терор більше не панує;
  •  Цієї зими ми маємо шанс виграти битву за енергетику;
  • Наші воїни витримують удари – путін не виграв жодної операції за цей рік;
  •  Маємо виграти битву за мотивацію. Мотивацію наших людей і всієї Європи, тому ми так активно працюємо, щоб мати зелене світло від ЄС щодо старту
  • переговорів про вступ;
  • Консолідовані зусилля, росія сподівається лише на одне – що наступного року консолідація світу зруйнується.

"Вільному світу життєво необхідно зберегти свою консолідованість. Зберегти взаємодію. Зберегти підтримку того, чию свободу намагаються знищити. Я вірю, що ми разом здатні зробити результативним для нас із вами наступний рік. Для нас із вами – для вільних націй. Не для Путіна", - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, США вперше висунули обвинувачення російським військовим за катування в Україні. Про це повідомило Міністерство юстиції США.

В Офісі генпрокурора України повідомили, що чотирьох військових, повязаних з росією, підозрюють у катуванні та жорстокому поводженні з американським громадянином під час окупації Херсонщини.

Як писали "Ми-Україна" раніше, схему незаконного ввезення товарів з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги виявили та ліквідували на Київщині. Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки.

За даними БЕБ, зловмисники використовували реквізити благодійної організації для ввезення в Україну газу фреону на понад 14 млн гривень, який у подальшому продавали.

Головне