Зеленський: Моді може впливати на закінчення війни

Зеленський: Моді може впливати на закінчення війни

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді може відіграти ключову роль у закінченні війни в Україні, якщо його країна вирішить зупинити постачання російських енергоресурсів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Times of India.

На його думку, це серйозно вплинуло б на економіку рф та її військову промисловість.

Зеленський також зазначив про можливість проведення переговорів між Україною та росією в Індії. 

"Моді є прем’єр-міністром справді величезної країни з точки зору населення, економіки, впливу. Така країна не може просто сказати, що ми зацікавлені в закінченні війни – ми всі в цьому зацікавлені. Прем’єр-міністр Моді може впливати на завершення війни з Україною. Це його величезна цінність у будь-якому конфлікті. Це величезна цінність Індії", - сказав він.

Президент також закликав Індію до активних дій, а не лише риторичних заяв. Зокрема, Зеленський наголосив на важливості повернення українських дітей, насильно депортованих до росії.

Крім того, голова держави підкреслив, що стратегія перемоги України не підлягає переговорам із росією. За його словами, зміцнення енергетичного сектору перед зимою та вступ до НАТО є важливими кроками для зміцнення позицій України в майбутніх дипломатичних переговорах.

"Завжди вся війна залежить від їжі для війни, а це економіки. Це виключно гроші. Тому 20 великих економік можуть запросто поставити Путіна на місце", — додав Зеленський.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Володимир Зеленський заявив про провал саміту БРІКС - росії не вдалося залучити очікувану кількість нових учасників

Головне