Зеленський: Мінські угоди були ультиматумом рф, який їй був максимально вигідний

Зеленський: Мінські угоди були ультиматумом рф, який їй був максимально вигідний

Президент Володимир Зеленський назвав ультиматумом Мінські угоди, який був дуже вигідний росії. Про це він розповів у документальному фільмі про війну в Україні та створення Формули миру.

"Коли я став президентом, був документ, я б назвав його ультиматум, під назвою Мінські угоди, підписаний сторонами, в тому числі Україною. Ультиматум був безумовно ультиматумом ситуації. Тому що всі були  в такій ситуації, що треба якось це закінчити. І це проблема, коли ми хочемо щось закінчити якось. Бо коли ти якось щось закінчуєш, воно потім якось і починається знову", - наголосив Володимир Зеленський.

Водночас він додав, що під час переговорів у Мінському форматі росія максимально впливала на процес, тому нічого і не відбувалося. Однак партнери вірили, що Мінські угоди можуть зупинити війну.

"Починаючи з майданчика ООН, починаючи з мінських цих зустрічей, було 200 зустрічей на технічному рівні, росія там абсолютно впливала на ті чи інші результати максимально. Тому результатів і не було. Вони нічого не хотіли, їм цей заморожений конфлікт прекрасний. Чому? Вони зупиняли інтеграцію в ЄС, інтеграцію в НАТО, ріст економіки України", - пояснив президент Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", Туреччина візьме участь у Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Представлятиме країну міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан.

Головне