Зеленський: Мінські угоди були ультиматумом і замороженим конфліктом, тому їх не підписали

Зеленський: Мінські угоди були ультиматумом і замороженим конфліктом, тому їх не підписали

Ультиматуми, виставлені російським диктатор Володимиром Путіним, стали головною причиною провалу спроби перемовин у перші місяці повномасштабного вторгнення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під пресконференції на другий день Саміту миру.

“Жодні ультиматуми не є перемовинами… Путін приїхав на танку під час повномасштабного вторгнення, оточили нашу столицю, багато регіонів нашої країни окупували, про всі звірства я вже говорив. І поставили ультиматуми. Їх було дуже багато, різних”, - наголосив Зеленський. 

Він додав, що такі ультиматуми - це паузи,  Путіну вони потрібні для того щоб готувати свої війська до нових воєнних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт миру почав приносити результати ще до свого старту

Нагадаємо, про ситуацію з Путінським ультиматумом до України щодо передачі чотирьох областей, президент Володимир Зеленський відзначив, що ця пропозиція Кремля показала світу, що всі попередні заяви Путіна про бажання закінчити війну були беззмістовними.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на пресконференції на другий день Саміту миру президент України Володимир Зеленський наголосив, що присутність рф на другому саміті миру означатиме, що вони хочуть припинення війни.

Головне