Зеленський: Лише за цю добу росія використала 135 авіаційних керованих бомб по Україні

Зеленський: Лише за цю добу росія використала 135 авіаційних керованих бомб по Україні

росія застосувала 135 авіаційних керованих бомб по Україні за 10 червня, заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

“Ви знаєте, що вони важать біля тонни кожна. Це дуже багато. З цим не впорається жодна система, розумієте? Потрібні системи ППО. Потрібні також комплексні рішення,” -  наголосив Зеленський.

Він додав, що саме про такі “комплексні рішення” він спілкувався з Шольцом, однак наразі це питання ще не вирішено.

“Я вдячний за пакет підтримки від Німеччини, а також - за виділення системи Patriot, на якій вже навчається наша команда. Ми високо цінуємо якість і влучність системи IRIS-T. Наші команди багато працювали над тим, щоб пришвидшити усі процеси, аби ці системи швидше були у нас” , - сказав Зеленський. 

Він також підкреслив на важливість надання ППО Україні, для врятування тисячі життів Українців від російського терору.  

Раніше Україна та Німеччина підписали спільну Декларацію про наміри зміцнення двостороннього співробітництва для відновлення України після війни. Німеччина не обмежується лише підтримкою для перемоги України у війні, але також прагне сприяти її майбутньому зростанню через реконструкцію.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна виконала всі вимоги для початку переговорів про членство в Євросоюзі. Зеленський наголосив, що червень має стати часом затвердження переговорної рамки і початку перемовин, підкреслюючи важливість виконання обіцянок Європи і її стійкість під тиском.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна та Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) підписали угоду, в межах якої наша держава отримає 100 млн євро для компенсації громадянам за житло, знищене внаслідок російської збройної агресії. Документ підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та керівник БРРЄ Карло Монтічеллі.

Головне