Зеленський: Курщина є частиною плану, про який я говоритиму з Байденом

Зеленський: Курщина є частиною плану, про який я говоритиму з Байденом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що планує у вересні представити план закінчення війни президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу. Про це він сказав під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

У вересні глава держави планує представити план завершення війни президенту США, оскільки від нього залежить "успіх плану - дадуть нам те, що у цьому плані, чи не дадуть. Чи будемо ми вільні у використанні того, що там буде, або ні".

"Думаю, буде правильно передати цей план як Камалі Гарріс, так і Дональду Трампу, тому що ми не знаємо, хто буде президентом США, а виконати цей план дуже хочеться", - наголосив Зеленський.

Крім того, один із напрямків плану, частина якого вже зроблена, - це Курщина. Другий напрямок - стратегічне місце України у безпековій інфраструктурі світу, третій - пакет примусу росії до закінчення війни дипломатичним шляхом, і четвертий напрямок - економічний.

"Головний момент у цьому плані - це примус росії закінчити війну. І дуже хочеться справедливо для України. І якщо цей план буде прийнятий і виконаний, якщо ці два елементи спрацюють, то ми дуже віримо, що спрацює головна мета", - додав глава держави.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вперше позитивно випробувала балістичну ракету вітчизняного виробництва.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна все ж таки зважилася на операцію в Курській області рф.

Головне