Зеленський: Із поверненням "азовців" із полону є труднощі

Зеленський: Із поверненням

Президент України Володимир Зеленський розповів, що з поверненням бійців НГУ "Азов" є складнощі і сімʼї військових про них повинні знати. Про це він заявив під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

"Було прийнято рішення, для мене було дуже важливим, щоб передусім сім’ї наших героїчних військових, які в полоні, родини полонених, щоб вони розуміли, що відбувається. Бо є складнощі з поверненням азовців, різні причини. Напевно треба, щоб родини знали всі ці виклики і складнощі, і саме тому я попросив спочатку, а потім ми затвердили на Ставці – є відповідний формат роботи з родинами і робота щодо узгодження списків не тільки з ГУР, а ГУР тепер разом з СБУ, разом з Лубінцем і з зовнішньою розвідкою.

Вони погоджують ці списки, вони ставлять один одному ті питання, які родини або їх представники ставлять ці питання публічно, і повинні отримати відповіді. Вони будуть ставити ці питання в своєму сьогоднішньому форматі в цьому Центрі повернення наших полонених і також віримо, що знайдуть відповіді", - наголосив глава держави", - розповів глава держави.

Нагадаємо, що у вересні цього року Україна передасть весь план кандидатам у президенти США — Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна все ж таки зважилася на операцію в Курській області рф.

 

Головне