Зеленський із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Зеленський із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська разом з військовим і політичним командування країни вшанували пам’ять жертв Голодоморів. Про це інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

За словами глави держави, за ці два роки повномасштабної війни майже стільки ж держав, як від початку нашої незалежності, тепер визнали Голодомор геноцидом.

"За ці два роки повномасштабної війни майже стільки ж держав, як від початку нашої незалежності, тепер визнали Голодомор геноцидом. Німеччина, Велика Британія, Італія, Франція, Чехія, Молдова, Румунія, Болгарія, Бразилія, Нідерланди, Бельгія, Люксембург, Ірландія, Ісландія, Словенія, Словаччина, Хорватія, Європейський Союз і Парламентська асамблея Ради Європи. Справедливість шириться світом", - зазначив президент.

Нагадаємо, що декларацію до девʼяностих роковин Голодомору 1932-1933 років в ООН підписали 55 держав-членів ООН та делегація ЄС

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ще один штат у Сполучених Штатах - Нью-Йорк, офіційно визнав Голодомор 1932-1933 років як геноцид українського народу.

Головне