Зеленський двічі протягом тижня зустрінеться з Байденом — у Франції та Італії

Зеленський двічі протягом тижня зустрінеться з Байденом — у Франції та Італії

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Нормандії (Франція) цього тижня, а потім на зустрічі G7 в Італії. Про це повідомляє видання Barron’s.

За словами радника президента США із нацбезпеки Джейка Саллівана, Джо Байден двічі зустрінеться із Володимиром Зеленським впродовж трохи більше ніж тижня. 

"Протягом трохи більше ніж тижня Байден матиме дві важливі зустрічі з президентом Зеленським", – сказав Салліван.

Байден також збирається знову зустрітися із Зеленським на зустрічі "Великої сімки", яка пройде у місті Барі, що в Італії, 13-15 червня та буде зосереджена на використанні заморожених російських коштів для підтримки України.

В такий спосіб Байден, імовірно, хоче компенсувати свою відсутність на майбутньому Саміті миру у Швейцарії.

Лідери країн обговорять питання підтримки та зміцнення оборони України.

"Важлива новина щодо підтвердження участі віце-президентки США Камали Харріс у Саміті миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Для нас дуже важлива підтримка зусиль для забезпечення справедливого та міцного миру, що ґрунтується на суверенітеті та територіальній цілісності України і принципах Статуту ООН", - повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

Нагадаємо, в Україні було скасовано виключення "проживання за кордоном", українців з подвійним громадянством не випускатимуть з країни і можуть призвати до лав ЗСУ. Про це повідомляє посольство США в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з початку війни у 2014 році орупанти вбили понад 800 українських дітей, а з початку повномасштабного вторгнення в Україні загинула щонайменше 551 дитина. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Головне