Зеленський доручив скоротити строки надходження до України зброї від союзників

Зеленський доручив скоротити строки надходження до України зброї від союзників

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача щодо ситуації на фронті, комплектування нових бригад, постачання зброї, особливо засобів ППО. Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Головком ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський доповів про поточну ситуацію на фронті та організацію ротації підрозділів для відновлення. Обговорили темпи та потреби при комплектуванні нових бригад", - зазначив Зеленський.

Крім того, Зеленський заслухав доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова щодо графіків надходження зброї від партнерів у межах оприлюднених пакетів допомоги.

"Доручив ужити всіх можливих заходів для скорочення строків. Особливо це стосується постачання засобів ППО для захисту людських життів та енергетичної інфраструктури", - додав президент.

Варто зауважити, що міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін відзвітував щодо поточних темпів виробництва дронів і засобів РЕБ та забезпечення ними фронту, а також засобів радіоелектронної боротьби для прикриття важливих об'єктів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський обговорив з Міністром оборони Рустемом Умєровим постачання зброї і комунікацію з партнерами. Він заявив, що Україна потребує прискорення постачання зброї, зокрема від США. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Головне